Brandweer doet onderzoek naar gaslucht omgeving Parallelweg

De brandweer is donderdag om 23.00 uur gealarmeerd vanwege een mogelijk gaslek in de omgeving van het NS-station in Weert.

Meerdere bewoners van een wooncomplex aan de Parallelweg hadden een gaslucht waargenomen. De gaslucht was van buiten afkomstig, maar niemand kon herleiden waar het precies vandaan kwam. Uit voorzorg werd de brandweer gealarmeerd.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse om onderzoek te doen naar de oorzaak. Op de Parallelweg werd inderdaad met vlagen een gaslucht waargenomen. In het wooncomplex waar de melder woonde werd geen gaslucht waargenomen.

Bij de brandweer was bekend dat aan de andere kant van de spoorlijn, aan de Louis Regoutstraat (130 meter hemelsbreed), een gas verdeelstation ligt. De brandweer ging daar een kijkje nemen en daar werd inderdaad een gaslucht waargenomen.

Ook op de Louis Regoutstraat werden vlagen gaslucht waargenomen bij het verdeelstation. Er werden echter geen gevaarlijke concentraties gas gemeten. Netbeheerder Enexis werd ingeschakeld en arriveerde iets na middernacht. Zij hebben verder onderzoek gedaan bij het gas verdeelstation.

Video via Youtube: https://youtu.be/ckxtFqt4qjU