Gerrie komt in actie tegen diabetes type 1

Sinds 2017 heeft Gerrie van Deuren ‘diabetes type 1 LADA’. Ze is gefascineerd naar de vraag wat de oorzaak is van ‘Diabetes 1’ en dus ook naar mogelijkheden om diabetes 1 te voorkomen. Daar is veel onderzoek voor nodig.

Gerrie werkt mee aan het vervolgonderzoek van het Amsterdams UMC naar de darmbacteriën van mensen met diabetes 1, een onderzoek dat inzet op het begrijpen van de oorzaak van diabetes 1 en daarmee op termijn hopelijk het voorkomen ervan voor veel mensen.

“Nadat ik een paar maanden geleden een Instagramaccount heb aangemaakt ben ik in contact gekomen met Sam Mebius. Hij startte zelf een actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar diabetes type 1. Dit had zoveel succes dat het is opgepikt door het Diabetesfonds, waardoor we nu grootschalig in actie kunnen komen”, aldus Gerrie.

Gerrie heeft altijd veel gesport en is dit blijven doen toen ze diabetes kreeg. Door suikers en veel koolhydraten te vermijden kan ze sporten zonder bang te hoeven zijn voor een hypo. 

Gerrie vertelt: “Ik kom graag in beweging voor meer geld voor diabetesonderzoek. Super dat Sam in beweging is gekomen en het initiatief heeft genomen voor deze actie. Sam gaat 200 kilometer fietsen; dat is voor mij wat te veel (zeker in de winter). Sam fietst naar Den Bosch en dat ga ik ook doen. Sam fiets vanuit het noorden naar Den Bosch, ik fiets vanuit het zuiden (Nederweert) naar Den Bosch”.

Op de website is meer informatie te vinden en kun je met een druk op de knop doneren https://www.diabeatit.nl/actie/gerrie-van-deuren