Jubilerend Wokmuziektheater uit Weert bij tv-programma EenVandaag

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Het TV programma EenVandaag besteed in haar uitzendingen van de eerste week van januari 2021, aandacht aan diverse verenigingen in Nederland, die in 2020 een jubileum zouden vieren. Maar die, vanwege de maatregelen rond COVID-19, helaas geen doorgang konden vinden.

De verenigingen zijn divers en komen uit het hele land. Een daarvan is Wokmuziektheater uit Weert. Op maandag 4 januari 2021 zal in de uitzending van 18.15 tot 18.45 uur aandacht zijn voor het niet gevierde 40 jarige bestaansjubileum van Wokmuziektheater en de bijzondere professie van haar covoorzitter Jet Verberne.

Er wordt tijdens het item ingegaan op de jubilerende vereniging Wokmuziektheater uit Weert, een koor, dat twee-jaarlijks op semiprofessionele wijze een volledige, compleet geënsceneerde operavoorstelling op de planken zet van het Munttheater in Weert. De vereniging zou in 2020 haar 40-jarig bestaan vieren met onder andere een groot feest en de spectaculaire komische jubileumvoorstelling La Belle Hélene van de Franse componist Jacques Offenbach. Het liep helaas allemaal anders: de repetities werden in maart stilgelegd en zijn na de zomervakantie op kleine schaal weer even opgepakt, maar vrij snel weer gestopt. De organisatie van de operavoorstelling werd ook stilgelegd: theater, orkest, solisten en dansgroep afgezegd.

Afgelopen najaar is een tv-ploeg van EenVandaag een dag in Weert geweest. Ze hebben opnames gemaakt van een coronaproof stemrepetiie van de bassectie van het koor en er zijn korte interviews opgenomen met enkele betrokkenen en leden. Daarbij werd met name gevraagd wat de maatregelen rond COVID-19 betekenden voor de vereniging en voor individuele leden. Meer specifiek werd ingegaan op de bijzondere positie van covoorzitter Jet Verberne, die vanwege haar professie als uitvaartorganisator en ritueel begeleider ook in haar werk direct met de ingrijpende gevolgen van de coronapandemie te maken kreeg. De tv-ploeg heeft haar gevolgd tijdens werkzaamheden voor een crematieplechtigheid. De opnames zijn afgesloten met een opname van een digitaal borrelmoment voor een groot aantal koorleden.

De uitzending is rechtstreeks te volgen via NPO1 en diverse digitale media.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie