Primeurtje voor Boshoven: eerste perscontainer bij winkelcentrum

De gemeente Weert heeft een ondergrondse PMD perscontainer geplaatst op de parkeerplaats bij Jumbo Heerschap in de wijk Boshoven. Dit is de eerste ondergrondse perscontainer in de gemeente. De perscontainer vervangt de drie oude bovengrondse PMD containers.

“Vanwege de herinrichting van het buitenterrein bij Jumbo Boshoven was dit een mooi moment om de afvalinzameling op deze plek aan te passen en een perscontainer te plaatsen. Met deze innovatieve afvalinzamelingsoplossing vergroten we de capaciteit en zorgen we voor minder milieubelasting.”

Wethouder Martijn van den Heuvel

Meer capaciteit, minder milieubelasting

De perscontainer perst het afval samen. Hierdoor past er meer afval in dezelfde ruimte. De perscontainer heeft een capaciteit van maar liefst 10 bovengrondse containers. De gemeente Weert streeft hiermee naar minder milieubelasting.

Door te investeren in een ondergrondse perscontainer zijn er minder voertuigbewegingen nodig. Het zorgt dus ook voor een vermindering van CO2-uitstoot.

Vulgraadsysteem

De perscontainer is voorzien van een vulgraadsysteem, zodat de gemeente overbelasting kan voorkomen. Dit betekent dat de container altijd geleegd wordt voordat deze 100% vol zit.

Alléén PMD

De perscontainer is uitsluitend bedoeld voor plastic verpakkingsmateriaal, metaal verpakkingsmateriaal en drankkartons (PMD). Inwoners kunnen hier hun afvalzakken tot 60 liter in kwijt. Grotere zakken of ander afval kunnen ervoor zorgen dat de container verstopt raakt.