Aandacht voor Slimme Zorg en innovatie in Limburg

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

De Zorggroep en Gilde Zorgcollege slaan de handen ineen voor regionale bekendheid rondom Slimme Zorg. Tessa de Zorgrobot, Admirror’s intelligente spiegels en Swash zijn voorbeelden van slimme zorgoplossingen, die mensen helpen zo lang mogelijk gezond en zelfstandig te leven.

In februari is er vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie tijdens de Slimme Zorg Estafette. Iedere week staan de thema’s centraal in één regio. Van 22 tot en met 26 februari is dit regio Zuid. Om bekendheid te genereren voor de Slimme Zorg Estafette in Limburg hebben De Zorggroep en Gilde Zorgcollege de handen ineengeslagen.

Een evenement op locatie is door de coronamaatregelen niet mogelijk, daarom lanceren De Zorggroep en Gilde Zorgcollege een online platform. Op dit platform worden diverse webinars aangeboden en er is informatie te vinden die bezoekers kennis laat maken met e-health toepassingen.

De webinars gaan bijvoorbeeld over zorgrobot Tessa en Positieve Gezondheid. Ook geeft het Huis van Morgen een digitale rondleiding langs een aantal slimme zorgoplossingen, deelt Wolk Heupairbag de resultaten van de toepassing en geeft Evresys een webinar over leefcirkels.

Naast de webinars ontdek je alles over de beroepen van de toekomst, zoals de Zorgtechnicus en kun je het Living Lab in virtual reality bezoeken. Ook bekijk je er video’s hoe eHealthtoepassingen in het werkveld gebruikt kunnen worden. De onlineactiviteiten zijn te bezoeken in de week van 22 t/m 26 februari.

Ontdek de Slimme Zorg via www.gildezorgcollege.nl/estafette en www.dezorggroep.nl/slimmezorgestafette. De inschrijving voor de webinars is reeds geopend.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie