Afvalinzameling in Weert wordt woensdag hervat

Afvalinzamelaar Van Kaathoven gaat vanaf woensdag 10 februari weer afvalcontainers legen in de gemeente Weert. De afvalinzameling lag twee dagen stil vanwege de winterse omstandigheden.

Let op de deksel

Maar! De gemeente vraagt wel om op te letten dat de deksel van de afvalcontainer (duobak) niet vastgevroren is en goed open gaat.

Vuilniszakken

De huishoudens waarbij de afgelopen twee dagen geen afval is opgehaald mogen volgende week eenmalig extra vuilniszakken met afval bij hun duobak plaatsen. Omdat er extra afval zal worden aangeboden zal het ook langer duren voordat Van Kaathoven alle adressen is afgegaan. Het kan dus langer duren voordat de vuilniswagen de straat in zal rijden.

Milieustraat

De Milieustraat is volgens de reguliere openingstijden geopend.

Er wordt geen oud-papier opgehaald

Er wordt deze week, vanwege de weersomstandigheden, géén oud papier door verenigingen in de wijken en dorpen opgehaald. Met de verenigingen word bekeken wanneer er een eventuele inhaaldag kan plaatsvinden. De oud-papier inzameling in de binnenstad gaat aanstaande vrijdag vooralsnog wél gewoon door, mits de bereikbaarheid goed is.

Cranendonck

Tot en met vrijdag 12 februari wordt er in de gemeente Cranendonck vanwege de winterse weersomstandigheden geen GFT en oud papier ingezameld. De geplande inzameling van de tariefzakken voor restafval gaat gedeeltelijk door. Dit betekent dat restafval in de tariefzak aangeboden kan worden langs hoofdwegen.

Nederweert

In Nederweert wordt deze gehele week geen huisvuil opgehaald door Renewi. De inwoners van de gemeente Nederweert mogen volgende week ook extra vuilniszakken met afval naast hun duobak plaatsen.