Bewoonster overleden na brand in appartement Molenakkerplein

Update – De hulpdiensten zijn in de nacht van zondag op maandag rond 3.00 uur massaal gealarmeerd voor een woningbrand aan het Molenakkerplein in Weert.

In een appartement was brand uitgebroken en de bewoonster was nog in het pand aanwezig. Door de meldkamer werd eerst opgeschaald naar ‘middel brand’ en vervolgens werd het ‘GRIP 1’.

GRIP vanwege ontruiming

GRIP staat voor gecoördineerde regionale incidentenbestrijdingsprocedure. Het is een vaste regeling die ingaat bij een incident met een grote impact. Het appartementencomplex waar veelal ouderen wonen moest worden ontruimd en hiervoor waren extra handen zeer welkom.

Vrouw ernstig gewond

De brandweer wist de bewoonster uit het appartement te redden. Het slachtoffer was er ernstig aan toe en moest worden gereanimeerd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische bijstand. De zwaargewonde vrouw is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

IJskoud

Intussen waren er ook meerdere ambulances gearriveerd. Veel mensen waren slecht ter been en werden door de brandweer en politie geëvacueerd. De bewoners stonden vervolgens enige tijd buiten in de winterse kou (gevoelstemperatuur -13 graden Celsius). Vervolgens kon men worden opgevangen in het pand van een fysiotherapeut aan het Molenakkerplein.

Een officier van dienst bevolkingszorg (OvD-BZ) was ingeschakeld om de geëvacueerde bewoners op te vangen. Ze zijn vervolgens door de hulpdiensten naar de gemeentewerf van de gemeente Weert gebracht waar ze konden opwarmen.

Onderzoek

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De brandweer en politie doen nog onderzoek.  De geëvacueerde bewoners mogen terug naar hun woning nadat de brandweer metingen heeft verricht en de appartementen veilig heeft verklaard.

Update

Het slachtoffer is vanochtend aan haar verwondingen komen te overlijden, zo melden direct betrokkenen.

Video via Youtube: https://youtu.be/79LITyNrv14