Spectaculair transport onderdelen windturbines windpark Ospeldijk

Foto via: Zuidenwind

Ospeldijk – Zuidenwind bouwt op dit moment in samenwerking met Waterleiding Maatschappij Limburg, vier nieuwe windturbines tussen de Zwarteboordweg en de Vennendijk in Ospel. De funderingen zijn klaar.

De vier torens van elk 135 meter hoog en de 12 rotorbladen van elk 74 meter lengte worden binnenkort aangevoerd. Dit zijn speciale transporten, die uitgevoerd worden door een gespecialiseerd transportbedrijf “Ter Linden” uit Doetinchem. De firma hoort bij de eredivisie van de transporteurs.

Konvooi rijdt vanaf 8 maart

In de weken vanaf van 8 maart a.s. rijden de grote onderdelen naar de bouwlocatie. Het transport van de rotorbladen vindt ‘s nachts plaats. Het konvooi vertrekt ‘s avonds uit Antwerpen en komt ‘s nachts aan op de bouwlocatie. Het rijdt via de A2 de Randweg Zuid, Hoofstraat door Ospel naar de Zwarteboordweg.

Kleine aanpassingen

Dit transport vergt ook kleine tijdelijke aanpassingen aan de wegen langs de route. In bochten moeten soms verkeersborden en lantaarnpalen verwijderd worden. Ook wordt de rotonde bij de brandweerkazerne met rijplaten aangepast. Het transport van de torendelen vindt overdag plaats op diepladers vanaf de kade van Kalle & Bakker in Nederweert.

Vanwege de werkzaamheden rond de bouw van de turbine aan de Vennendijk zullen de tweede helft van maart regelmatig de Vennendijk en Bloemendaalseweg afgesloten zijn voor verkeer. Dit in verband met de verkeersveiligheid.

De bouw van windpark Ospeldijk is met foto’s en video’s te volgen op de website van Coöperatie Zuidenwind: https://www.zuidenwind.org/bouw-windpark-ospeldijk/