Verdient jouw initiatief of vrijwilliger een landelijke prijs?

Vrijwilligers

Hoe zou Nederland eruitzien zonder vrijwilligers? Dat is niet voor te stellen. Vrijwilligers verzetten namelijk ongelooflijk veel werk en vormen de smeerolie van de samenleving. Hiervoor verdienen vrijwilligers erkenning en waardering en daarvoor zijn er onder meer de Landelijke Vrijwilligersprijzen.

Vanuit Punt Welzijn roepen ze vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties uit Nederweert en Weert op om zich aan te melden voor deze prijzen die in juni 2021 worden uitgereikt door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Initiatief aanmelden

Heb jij een initiatief, project of organisatie waar verschillende mensen aan meedoen? Bijvoorbeeld ouderen, jongeren, mensen met een beperking of mensen met een andere culturele achtergrond? Maak dan een kort filmpje waarin je duidelijk maakt hoe jouw initiatief deze nieuwe gezichten binnenhaalt. Wat heb je gedaan zodat zij zich bij jouw organisatie of initiatief thuis voelen? Of laat ze dat zelf vertellen! Ben je niet goed in filmpjes maken? Een PowerPoint, fotocollage, animatie of podcast is ook goed. Te winnen zijn een prijs van 7500 euro of een filmproductie. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 maart 2021.

Speciale vrijwilliger(s) aanmelden

Zet jouw favoriete vrijwilliger (of vrijwilligers) in het zonnetje! Iedereen in Nederland die aan vrijwilligerswerk doet, komt in aanmerking voor de Vriendenloterij Passieprijs. Ken jij iemand van wie jij vindt dat hij of zij deze Passieprijs moet winnen? Sla twee vliegen in één klap: bedank diegene met een vlogje en nomineer hem of haar tegelijkertijd voor de Passieprijs. Uit alle inzendingen worden 350 passionele vrijwilligers geloot die elk € 250,- winnen. Aanmelden kan tot 1 mei 2021.  

Alle informatie over de vrijwilligersprijzen is te vinden op de landelijke website  www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen