Voorkom diefstal van kostbare apparatuur: registreer en markeer

Algemeen Informatie Leudal Maasgouw Reageer 4 min. leestijd

Kostbare (GPS-)apparatuur, machines, gereedschap en bedieningsschermen zijn ontzettend populair bij rovende bendes. Vanaf april 2019 is er in Nederland voor ruim 6 miljoen euro aan
apparatuur verdwenen.

Genoeg reden voor brancheorganisatie Cumela om de handen ineen te slaan met LTO Nederland/LLTB, Fedecom en Platform Veilig Ondernemen (PVO) Oost-Nederland en Limburg in de campagne #StopDiefstal.

De boodschap van de campagne #StopDiefstal is duidelijk: registreer en markeer. Met de campagne worden ondernemers gestimuleerd hun apparatuur te registreren, bijvoorbeeld via de bestaande app ‘Stop Heling’. Daarnaast kunnen zij hun apparatuur permanent markeren met een niet te verwijderen label met postcode en telefoonnummer van de eindgebruiker. Dit zorgt ervoor dat apparatuur minder geschikt is voor heling, maar ook dat – mocht de apparatuur toch gestolen worden – deze gemakkelijker en sneller op te sporen is.

‘Het registeren en markeren van apparatuur zijn twee relatief gemakkelijke stappen die een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van diefstallen en het bemoeilijken van heling’, stelt Pieter Lucassen, voorzitter van LLTB-regio Noord-Limburg en beoogd lid van PVO Limburg. ‘Dat is goed, want de impact van diefstal op ondernemers is groot. Naast de geleden schade, die alleen al in de agrarische sector soms tot in de tienduizenden euro’s kan oplopen, missen de ondernemers vaak ook belangrijke informatie of data die op de apparatuur aanwezig was. De gevolgen daarvan zijn vaak niet te overzien.’Volgens de regiobestuurder sluit het project nauw aan op eerdere acties die binnen de LLTB zijn ondernomen om diefstal en heling te ontmoedigen en ondernemers bewust te maken van de mogelijkheden om ook zelf een bijdrage te leveren aan veilig ondernemen.

StopDiefstal

De campagne #StopDiefstal is op vrijdag 5 februari in Limburg afgetrapt op Loonbedrijf Maas BV in Kessel, waar Jeanne Hesen en haar zoon Harrie de eerste set van stickers en labels in ontvangst namen van gedeputeerde Robert Housmans (Sociale Agenda, Zorg en Veiligheid) van de provincie Limburg.

‘De campagne draagt bij aan het realiseren van een veiliger ondernemend Limburg en vormt een speerpunt in onze Veiligheidsagenda Limburg. Het is daarbij belangrijk dat we, naast opsporen, gezamenlijk met partners investeren in stevige preventie en het voorkomen van criminaliteit in het buitengebied’, vertelt gedeputeerde Housmans.

De LLTB is één van de partners, samen met de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en MKBLimburg. ‘Door hier als provincie ook samen met de politie, het OM, alle 31 gemeenten (en hun BOA’s) en het RIEC in op te trekken, kunnen we van nog grotere betekenis zijn voor ondernemers in Limburg. Samen gaan we voor meer veiligheid, ook in het buitengebied.’ Onder de noemer #StopDiefstal worden ondernemers de komende tijd gestimuleerd hun apparatuur
te registreren en markeren. Het PVO en de LLTB stellen tien gratis setjes met stickers en labels beschikbaar, voor de eerste tien agrarische ondernemers die aan de campagne willen deelnemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie