20 katten en papegaai in beslag genomen in Ittervoort

Ittervoort – Bij een woning in Ittervoort zijn maandagmiddag 20 katten en een roodstaartpapegaai in beslag genomen.

De inbeslagname volgde na een hercontrole van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en politie Weert, afdeling D.C.G. (voorheen dierenpolitie) vanwege een eerdere overtreding. Deze controles vinden plaats om te controleren of aan eerder opgelegde maatregelen is voldaan.

Ook de brandweer werd gealarmeerd vanwege een sterke ammoniaklucht die in de woning werd waargenomen. Er kwam o.a. een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ter plaatse om metingen te verrichten.

Uiteindelijk bleek dat er niet was voldaan aan de eerder opgelegde maatregelen. Dit betekende dat de 20 aanwezige katten en roodstaartpapegaai in beslag werden genomen en naar een veilig onderkomen werden gebracht. De zaak is in verder onderzoek.

Video via Youtube: https://youtu.be/iCAUa48zNWE