Foutje met sleuteloverdracht: auto’s in de file voor corona teststraat

Er stond dinsdagochtend een lange file voor de corona-teststraat in Weert. Niet vanwege een grote corona uitbraak in Weert, maar een foutje met de sleuteloverdracht lag er aan ten grondslag.

Iets voor 9.30 uur stond er een file van de ingang van de teststraat tot aan de ingang van Kampershoek aan de Ringbaan-Oost. Tientallen auto’s en enkele fietsers stonden te wachten om een test te doen bij de teststraat van de GGD. Het gevolg was ook dat sommige opritten van bedrijven (tijdelijk) werden geblokkeerd.

“In de overdracht van de ene naar de andere coördinator is iets fout gegaan. De sleutel was niet overgedragen. Dat zorgde voor de vertraagde opening van de teststraat in Weert”, zo licht een woordvoerder van de GGD toe.

De vertraging liep volgens de mensen die getest wilden worden op tot zo’n drie kwartier. Rond 10.00 uur was het sleutelprobleem verholpen en was de file ook snel weer verdwenen. De testbereidheid lijkt in het Weerterland in elk geval nog groot te zijn.