Internationaal onderzoek leidt naar 8 pallets namaaksigaretten in Ospel

Ospel – Afgelopen week zijn in een loods in Ospel acht pallets met namaaksigaretten aangetroffen. De FIOD (Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst) was de loods in Ospel binnengetreden naar aanleiding van een internationaal onderzoek naar smokkelwaar.

Op 2 maart werd in het Deense Vamdrup een illegale sigarettenfabriek aangetroffen. Er werden 13 personen met de Poolse en Oekraïense nationaliteit gearresteerd, zo meldt Europol. Er werden 11 miljoen sigaretten in beslag genomen evenals 11 ton aan ruwe tabak. Vermoedelijk werden hier enkele miljoenen sigaretten per week geproduceerd, voornamelijk bedoeld voor de illegale markt in het Verenigd Koninkrijk.

De politieactie in Denemarken leidde diezelfde week nog naar een pand in Ospel. De FIOD ging op pad en trof in een zeecontainer acht pallets met illegale sigaretten aan. De smokkelwaar werd in beslag genomen. De waarde van de sigaretten bedroeg bijna 1 miljoen euro.

De in Denemarken geproduceerde sigaretten werden met vrachtwagens naar Nederland verstuurd waarna ze tijdelijk werden opgeslagen in zeecontainers. Uiteindelijk werden de sigaretten naar het Verenigd Koninkrijk verscheept.

In 2019 werd in Stramproy nog een illegale sigarettenfabriek aangetroffen door de FIOD.