OM eist gevangenisstraf voor verdachte diefstal Abdijkerk Thorn

112 Algemeen Maasgouw Regio 1 reactie 1 min. leestijd

Thorn – Het Openbaar Ministerie heeft woensdag 240 dagen gevangenisstraf geëist tegen de man die verdacht wordt van diefstal uit de Abdijkerk in Thorn. Dit celstraf is conform het voorarrest met aftrek. De 35-jarige man uit Sittard wordt diefstal door middel van braak, opzetheling en afpersing ten laste gelegd.

Onderzoek

Op 10 maart 2020 wordt er een ravage aangericht in de Abdijkerk in Thorn. Twee mannen, onder wie de Sittardenaar, breken in en stelen diverse antieke voorwerpen. Gedurende een aantal weken daarna, zou de 35-jarige verdachte iemand die verbonden is aan de kerk gedwongen hebben een geldbedrag te betalen voor de gestolen goederen. Hierbij zou zijn gedreigd met geweld en het omsmelten en/of vernielen van de antieke voorwerpen.

Eerder opgelegde straf

Verdachte heeft eerder in een andere strafzaak ook een gevangenisstraf opgelegd gekregen en werd voorwaardelijk in vrijheid gesteld. De officier eiste woensdag dat hij voor die straf alsnog 405 dagen gaat uitzitten.

De zaak tegen de kompaan van verdachte is eerder geseponeerd wegens onvoldoende bewijs.

Naar verwachting doet de rechter over twee weken uitspraak in de zaak.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie