Slechtvalken weer volop aan de slag op de St. Martinustoren

Algemeen Weert 4 reacties 1 min. leestijd
Slechtvalkpaar nestelt zich in de Martinustoren

De trouwe volgers van de webcam in de St. Martinustoren zijn al enkele dagen helemaal in extase want er is weer een slechtvalk paar actief.

Vorig jaar werd in de kerktoren een webcam geplaatst op initiatief van ‘Heerlijk Weert‘. Vanaf toen kon iedereen meekijken met het slechtvalkpaar. Voor iedereen was te volgen dat er eieren werden gelegd waarna in spanning wachtten totdat ze zouden uitkomen.

Het ritueel is dit jaar weer opnieuw te volgen. Er is afgelopen week volop geflirt en vandaag beleefde het paar hun ‘hoogtepunt’. Ook worden de kiezelstenen op hun plek gelegd zodat er straks ‘comfortabel’ gebroed kan worden. Het is nu wachten tot er weer eieren worden gelegd.

Bekijk de webcam via: http://iwdg.nl/slechtvalkWeert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties