Vernieuwing rotonde Ringbaan-Oost start volgende week

Rotonde Ringbaan-Oost - maart 2021

Op dinsdag 6 april aanstaande gaat de eerste schop in de grond voor de vernieuwing van de rotonde aan de Ringbaan-Oost bij winkelcentrum Leuken.

In opdracht van de gemeente Weert zal aannemer Bloem Infra B.V. de werkzaamheden uitvoeren. Er worden vier fases toegepast om de werkzaamheden uit te voeren.

Fase 1: bypass en voet-/fietspaden

Fase 1 start op dinsdag 6 april en bouwt de aannemer de bermen van de St. Jobstraat om tot voet- en fietspaden. Ook wordt er een ‘bypass’ langs de huidige rotonde aangelegd. Door deze korte omleiding blijft de doorstroming op de Ringbaan-Oost gegarandeerd tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Fase 1 duurt naar verwachting ongeveer 5 weken.

Fase 2: start aanleg nieuwe rotonde

Zodra de bypass in gebruik is genomen wordt er gestart met fase 2. Het betreft de aanleg van de nieuwe rotonde. Op het einde van deze fase vernieuwt de aannemer in één nacht de rijweg van de Sint Jobstraat en sluiten ze de nieuwe rotonde aan op de Sint Jobstraat en Ringbaan-Oost. Vanaf dan kan het verkeer in drie richtingen gebruik maken van de nieuwe rotonde. Fase 2 duurt naar verwachting ongeveer 6 weken.

Fase 3: bypass in de prullenbak en koppeling Groenewoud

Tijdens de derde fase van het project wordt de bypass opgeruimd en koppelen ze de rotonde aan de Maaslandlaan. Tevens wordt dan een deel van het asfalt van de Thornstraat vernieuwd. Fase 3 duurt ongeveer drie weken.

Fase 4: asfaltonderhoud

De laatste fase bestaat uit het asfaltonderhoud. Deze werkzaamheden duren 24 uur. De Ringbaan Oost zal dan 24 uur worden afgesloten. Als alles volgens planning verloopt zullen de werkzaamheden eind juli 2021 zijn afgerond.

Winkelcentrum bereikbaar via Shell

Winkelcentrum Leuken blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Ter hoogte van het Shell-tankstation wordt een tijdelijke doorgang gerealiseerd naar de parkeerplaats.

Bereikbaarheid

Voetgangers en fietsers kunnen de bypass oversteken. Hiervoor worden tijdelijk verkeerslichten geplaatst. Ook wordt er een tijdelijk pad gerealiseerd indien dat nodig is. Vanaf fase 2 is de aansluiting Maaslandlaan afgesloten voor het verkeer.

De bereikbaarheid voor leveranciers van de winkeliers zal de aannemer persoonlijk afstemmen.