Brandweer dooft kampvuur in Soerendonk

Soerendonk – De brandweer van Maarheeze is vrijdag rond 12.00 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Van Hornelaan in Soerendonk.

Op een bosperceel waar picknickbankjes staan hadden jongeren een kampvuur gemaakt voor een gezellig samenzijn. Echter werd het gezellig samenzijn beëindigd toen de politie arriveerde.

De jongeren vluchtten weg en de politie probeerde het kampvuur te doven met een brandblusser. Echter een brandblusser was niet afdoende om het kampvuur te doven. Omdat een stookvuur in de natuur gevaarlijk is werd de brandweer ingeschakeld.

De brandweer arriveerde en moest in eerste instantie het vuur doven met water uit een gieter. Dit vanwege een technisch mankement in de tankautospuit. Uiteindelijk kregen de brandweerlieden de watervoorziening weer aan de praat en werd het vuur definitief gedoofd.

Bekijk een korte video via: https://youtu.be/k-Evo9xLg54