Kind naar ziekenhuis na schoorsteenbrand in Ospel

Ospel – De hulpdiensten zijn in de nacht van zondag op maandag om 3.25 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in Ospel.

In een woning aan de Papaverstraat was rookontwikkeling ontstaan als gevolg van een schoorsteenbrand. De schoorsteenbrand was ontstaan in een knik van het rookafvoerkanaal. Door de hitte is het plafond gaan schroeien waardoor er rookontwikkeling ontstond op de eerste verdieping. Ook bij de buren zou er rookontwikkeling zijn ontstaan.

Het gezin, waaronder die kinderen, werden in veiligheid gebracht en gingen in de auto zitten. Twee ambulances kwamen ter plaatse. Alle bewoners werden medisch onderzocht waarna één kind voor controle is overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft de schoorsteen gedoofd door middel van een ladderwagen en een ramoneur. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de verdere nazorg.

Bekijk een video via: https://youtu.be/0is2cW8mUxw