Veel hulpdiensten op de been voor noodsituatie Baroniestraat

Vrijdagavond werden de hulpdiensten rond 23.15 uur gealarmeerd voor een medische noodsituatie in een woning aan de Baroniestraat.

In eerste instantie werden de hulpverleners gealarmeerd voor een reanimatie van een baby. Echter toen agenten de woning binnen traden ging hun CO-melder af. De bewoners werden vervolgens allemaal met spoed naar buiten gehaald. De baby bleek gelukkig weer wakker te zijn.

De bewoners, waaronder twee kinderen en een baby, werden ter plaatse medisch onderzocht in een ambulance. De baby is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft de woning geventileerd zodat de bewoners iets na middernacht weer veilig naar binnen konden. De oorzaak van de hoge concentratie koolmonoxide was dat er binnen was gekookt in de vorm van barbecuen. Hierdoor was er te veel CO in de woning aanwezig.

Sluipmoordenaar

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. De brandweer adviseert dan ook altijd op een koolmonoxide-melder in de woning op te hangen.