Dassen uit Roermond hebben nieuw onderkomen gekregen in Stramproy

Enkele maanden geleden is een dassenburcht bij de televisietoren in Roermond volop in de aandacht geweest. In de buurt van de televisietoren in Roermond werd op het voormalige PABO-terrein ruimte gemaakt voor de bouw van nieuwe woningen. 

Met een door de Provincie Limburg afgegeven ontheffing werden er in eerste instantie twee dassen gevangen. Maar daarover ontstond veel commotie omdat ze midden in het broed- en zoogseizoen werden gevangen. Daarna bleek nog eens dat er twee baby dasjes aanwezig waren in de burcht in Roermond. Tot overmaat van ramp werden de twee jonge dassen verstoten door hun moeder en kwam één van hen te overlijden.

De dassen zijn liefdevol opgevangen bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Woensdag werden de twee volwassen dassen met hulp van Stichting Das&Boom uitgezet in een speciaal aangelegde kunstburcht in Stramproy. Het jonge dasje dat wist te overleven wordt op een later moment uitgezet.

De kunstburcht in Stramproy is nog omheind. Zo kunnen de medewerkers van Das&Boom de situatie goed in de gaten houden. Tevens kunnen de dassen vanaf die plek weer gewend raken aan de natuur en de omgeving. Over enige tijd wordt de zogeheten ‘uitwenren’ open gezet en gaan de dassen hun toekomst in alle vrijheid tegemoet.

Bekijk een video via: https://youtu.be/SZaA0IAIlf0