Dodenherdenking en kranslegging in Weert

Vandaag worden alle Nederlanders die door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen herdacht. Als teken van eerbied en respect werden vandaag om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht genomen. Eerder vandaag werden bij o.a. de Rumolduskapel bloemen en kransen neergelegd.

Om 8.00 uur vanochtend werd bij de Rumolduskapel de eerste krans gelegd voor voorzitter van Comité 4 & 5 mei Weert, Lex Spee. Secretaris Leo Schreuders legde een krans neer namens de Vereniging Oud Korea Strijders. Ook namens Contact oud en actief dienende Mariniers afdeling Weert werd er een krans gelegd.

Bond van Wapenbroeders

De Bond van Wapenbroeders, afdeling Weert heeft vanmiddag om 15.00 uur een bloemstuk gelegd bij de Rumolduskapel om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken. Nadat het bloemstuk was gelegd werd op het naast de kapel gelegen kerkhof een eregroet gebracht bij de drie graven van de omgekomen bemanningsleden van de Halifax bommenwerper, die op 23 September 1944 ter hoogte van de Maaseikerweg in Weert neerstortte.

Burgemeester en twee minuten stilte

Dinsdagavond legde burgemeester Leppink-Schuitema namens de gemeente Weert een krans neer bij de Rumolduskapel. Normaal is hier publiek bij aanwezig, maar vanwege de coronapandemie was dat ook dit jaar niet mogelijk.

Na de kranslegging volgde het signaal taptoe, twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus.


Een ingestuurde bijdrage en een bijdrage van Theo Van de Winkel