Geen vogelgriep vastgesteld bij andere pluimveebedrijven in Weert

1 reactie

Nadat afgelopen vrijdag bij een kalkoenenbedrijf in Weert vogelgriep (H5N8) was vastgesteld zijn andere pluimveebedrijven in de straal van 3 kilometer rondom dit bedrijf gescreend.

De screening is goed verlopen. Alle bedrijven zijn negatief getest, wat betekent dat er geen vogelgriep aanwezig is. In het gebied geldt nog altijd een vervoersverbod, maar voor een bepaald aantal bedrijven zijn versoepelingen mogelijk op dit verbod.

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een zogenoemde corridor ingesteld voor een slachterij in Hunsel dat in het 10-kilometergebied ligt. Dit betekent dat vleeskuikens van buiten het 10-kilometergebied hier naar toe gebracht mogen worden.

Het ministerie bekijkt nog de mogelijkheden voor corridors voor enkele eierverwerkende bedrijven binnen het 10-kilometergebied zodat dat eieren vanuit bijvoorbeeld elders uit Nederland evengoed hier verwerkt mogen worden.

Vervoer naar buiten het 10-kilomtergebied

Eieren mogen alleen vanuit het 10-kilometergebied worden vervoerd naar een pakstation of eierverwerker dat door het ministerie is goedgekeurd. Hier wordt momenteel nog aan gewerkt, zo meldt Avined.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie