Thijs Logistiek bouwt nieuw distributiecentrum in Weert

Thijs Logistiek, specialist in fijnmazige distributie, laat een nieuw crossdock (distributiecentrum) en warehouse bouwen in Weert.

Voor de nieuwbouw beschikt het familiebedrijf over een kavel van iets meer dan 26.000 vierkante meter op bedrijventerrein De Kempen in Weert. Het nieuwe pand zal aan het einde van dit jaar operationeel zijn. De grondwerkzaamheden op de nieuwe locatie, Witvennenveld 2 te Weert (achter het dc van Lidl), zijn gestart op 28 april.

Er komt een gebouw van 189 meter lang en 40 meter breed. Het kantoor wordt 700 vierkante meter groot en het crossdock wordt 5.000 vierkante meter groot. In het warehouse (waarin ook opslag van gevaarlijke stoffen mogelijk is) is er ruimte voor 4.000 pallets. In de toekomst kan zowel het crossdock als het warehouse nog worden uitgebreid. Thijs Logistiek huurt het gebouw langjarig van logistiek vastgoedontwikkelaar WDP.

Het aantal beschikbare standaarddocks (42 stuks) is het dubbele van het huidige aantal. Daarnaast worden er ook nog 11 docks gerealiseerd speciaal voor de distributie van kleinere pakketten.

Het nieuwe pand biedt Thijs Logistiek de ruimte om de ambities richting de toekomst verder vorm te geven op het gebied van e-fulfilment en warehousing. Thijs Logistiek blijft daarnaast partner voor de fijnmazige distributie in de regio en de Benelux.