Buurtpreventieteams Budel en Maarheeze willen uitbreiden

Fotograaf: Jos Meusen

Cranendonck – Sinds enkele weken zijn er buurtpreventieteams aanwezig in Budel en Maarheeze. De Buurtpreventieteams laten weten het gevoel van veiligheid bij de inwoners te willen vergroten en de leden hopen de wijken van hun dorp veiliger en leefbaarder te kunnen maken.

Beide teams lopen wekelijks een patrouilleronde door de wijken waarbij ze steeds een andere wijk aan doen, in Maarheeze zal hier binnenkort mee gestart worden. De leden van de teams zijn herkenbaar aan de gele bedrukte hesjes met zaklampen. Ze geven preventietips middels infokaartjes en papieren voetafdrukken wanneer bijvoorbeeld ramen of deuren open staan, er fietsen of auto’s niet zijn afgesloten of als er andere inbraakgevoelige situaties geconstateerd worden.

Ook monitoren ze opvallende zaken in de wijk, letten ze op wie er aanwezig zijn in de wijk en signaleren ze diverse vormen van overlast. Zo proberen ze het gevoel van veiligheid en alertheid bij de inwoners te verhogen.

De teams staan in nauw contact met de gemeente, Handhaving (BOA’s) en politie en doen meldingen bij hen van bepaalde situaties. Op deze manier ontstaat een mooie samenwerking, en bij team Budel begint het nu al zijn vruchten af te werpen. 

Om de beide teams actief draaiende te kunnen houden zijn de coördinatoren, Harm van Leuken (Budel e.o.) en Wendy Krabbenborg (Maarheeze), dringend op zoek naar meer vrijwilligers. Beiden roepen inwoners dan ook op zich te melden als ze serieuze interesse hebben om deel te nemen aan het buurtpreventieteam. Je bent van harte welkom om mee te lopen op de data dat het jou uitkomt!

Heb je nog vragen of wil je jezelf aanmelden? Neem dan contact op met coördinator Harm van Leuken via Tel: 06 10 38 36 07 of via email:  [email protected]. Voor het buurtpreventieteam Maarheeze kunt u contact opnemen met Wendy Krabbenborg via email [email protected] of met Ton Lemmen via tel: 0657707469.