Evelien maakt korte metten met vooroordelen Toon Hermans Huis

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Evelien van der Werff heeft nooit gebruik gemaakt van inloophuizen zoals het Toon Hermans Huis omdat ze dacht dat er alleen maar mensen zouden zitten die zeuren over kanker. Met dat vooroordeel maakt ze nu korte metten mee door middel van een fietstocht.

Op 25 mei stapte Evelien in Zwolle op de fiets bij nazorgcentrum IntermeZZo om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten namelijk nog niet van het bestaan van de inloophuizen, zoals het Toon Hermans Huis in Weert. Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker, meer bekendheid geven.

Evelien werd, komend uit Eindhoven, bij de provinciegrens aan de Geuzendijk opgewacht door een groepje fietsers, waaronder enkele Toons Toppers. Ze begeleidden haar naar het Toon Hermans Huis in Weert. Het is het eerste Toon Hermans Huis in Limburg dat zij op haar ruim 2000 kilometer lange fietstocht bezoekt. De route gaat in Limburg daarna verder naar de Toon Hermans Huizen in Sittard, Maastricht, Heerlen/Parkstad, Roermond en Venlo.

Inloophuizen zijn erg belangrijk

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders.

Boek

Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Dit doet ze onder andere met het boek ‘Dit boek brengt geluk’.

De ontvangst in het Toon Hermans Huis Weert door o.a. burgemeester Vlecken en wethouder Sterk onderstreepte het belang van het inloophuis voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en hun familieleden. Zo vragen zij zoveel mogelijk aandacht voor het belangrijke werk in de inloophuizen.

Volg Evelien

De fietstocht van Evelien is te volgen en via https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk. Via deze site kan de actie ook worden ondersteunt.

Bekijk een video via: https://youtu.be/u9C2ZR32dGY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie