Fietsster gewond na aanrijding op Bocholterweg

Op de Bocholterweg tussen Altweerterheide en Weert heeft donderdag een ongeval plaatsgevonden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.40 uur ter hoogte van de kruising met de Dijkerstraat. Een auto en een fietsster waren met elkaar in botsing gekomen. De fietsster wilde vanuit de Dijkerstraat de Bocholterweg op fietsen, maar zag de naderende auto te laat of dacht dat de auto op de rem ging.

De automobilist probeerde nog uit te wijken en belandde in de naastgelegen sloot. Desondanks kon een botsing niet worden voorkomen. Voorbijgangers stopten en boden meteen eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten. Ook regelden voorbijgangers het verkeer.

Ondanks dat veel mensen op de Bocholterweg te hard rijden was daar nu geen sprake van, zo vertelden de ooggetuigen. De auto reed langzaam volgens hen. Het betreft een ongeval waarbij waarschijnlijk een inschattingsfout van toepassing is. De politie doet daar nader onderzoek naar en heeft getuigenverklaringen opgenomen.

De fietsster is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto zal afgesleept worden door een berger.

Bekijk een video via: https://youtu.be/Fzvq_dSxH4k