Korte brand vernielt partytent, bankje en schutting

De hulpdiensten zijn dinsdag rond 14.45 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Serviliusstraat in Weert.

In de tuin van een flatwoning op de begane grond (aan de zijde Ringbaan-West) had korte tijd een brand gewoed. Door de brand waren een partytent, bankje en schutting beschadigd geraakt.

Het vermoeden is dat iemand een sigarettenpeuk naar beneden heeft gegooid waarna de partytent is gaan smeulen. De smeulende resten zijn vervolgens in contact gekomen met het bankje en de schutting die vervolgens ook zijn gaan branden.

Een bewoner wist de brand al te doven voordat de brandweer arriveerde. De brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd. Een bewoner is ter plaatse in een ambulance nagekeken omdat hij rook had ingeademd. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.