Pavlova’s voor personeel Sint Jans Gasthuis

De in 1996 heropgerichte Broederschap viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. De zusters Birgittinessen maakten in dit kader in totaal ruim 1600 pavlova’s, die de Broederschap aanbiedt aan alle bewoners en personeel van de Weerter zorginstellingen en het ziekenhuispersoneel. In het afgelopen coronajaar werden de zorginstellingen immers zwaar getroffen.

Vandaag werd de actie afgerond met de traktatie voor het Sint Jans Gasthuis. Moeder overste, zuster Concezione, was hierbij persoonlijk aanwezig om de pavlova’s te overhandigen.

Feestelijke traktatie

Het jubileumjaar begon op 8 april 2021 met het aanbieden van een feestelijke attentie aan de bewoners en personeel van de zorgcentra Stichting Land van Horne. De zusters Birgittinessen van de abdij Maria Hart aan de Maasstraat maakten met liefde zogenaamde pavlova’s (schuimgebak met vruchten). Deze traktatie is een teken van nabijheid voor alle zwaar getroffenen in de Weerter instellingen en ziekenhuis en hun moedige helpers in deze pandemie periode.

De actie werd nu afgerond met de laatste levering van 190 stuks voor het personeel van de IC, de covid-afdelingen en de spoedeisende hulp (SEH) van het Sint Jans Gasthuis.

Proost van de Broederschap, Theo Jongeling, kijkt terug op een geslaagde actie. “We zijn blij dat we met deze traktatie een teken van onderlinge verbondenheid hebben kunnen geven. Het was mooi om dit samen met elkaar te kunnen doen. Met deze actie hebben we veel mensen een plezier kunnen doen. “

Wat is de Broederschap?

De Broederschap is een vereniging die de verering van Maria bevordert door het organiseren van activiteiten in de geloofsgemeenschap. Tevens dragen we onze Mariaverering in maatschappelijke zin uit met het organiseren en verlenen van bijstand.

De Broederschap zet zich in voor:

  • de bevordering van de viering van de Mariafeesten en plechtigheden in de dekenale
  •   stadskerk;
  • het beoefenen, onderhouden en bevorderen van de verering van Maria;
  • de viering van de Maria Meimaand;
  • kerkelijke en maatschappelijke dienstbaarheid;
  • nationale en internationale contacten met andere Broederschappen;
  • het organiseren van verdieping- en educatie bijeenkomsten;
  • de jaarlijkse kerstactie voor de Voedselbank;
  • het in stand houden van een eeuwenoude traditie.

Meer informatie: http://www.broederschapweert.nl/