Bestuurder scooter lichtgewond na inschattingsfout op fietspad

De hulpdiensten zijn vrijdag rond 17.00 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Oude Laarderweg in Weert.

Op het fietspad ter hoogte van de Ringbaan-Noord / Oude Laardeweg waren een fietsster en scooter met elkaar in botsing gekomen. Volgens een getuige wilde de fietsster afdraaien naar de verkeerslichten om te kunnen oversteken naar Laar. Ondertussen passeerde een man op een scooter. De situatie werd verkeerd ingeschat waarna de scooterrijder ten val kwam.

De bestuurder van de scooter had lichte verwondingen opgelopen na zijn val. Hij werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel en werd vervolgens opgehaald door een bekende. De hevig geschrokken fietsster was ongedeerd en werd eveneens opgevangen door een bekende.

De politie maakte verslag op van het ongeval en ondersteunde bij de afwikkeling.