Zeiljacht verwoest door brand in Wessem

Wessem – Update 16.47u – De hulpdiensten zijn maandag rond 15.45 uur gealarmeerd voor een scheepvaartbrand in Wessem.

In het water nabij de haven aan Waage Naak was een brand ontstaan op een boot. De rookontwikkeling was vanaf de snelweg A2 bij Kelpen-Oler al te zien.

Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een zeiljacht wat al brandend midden op de plas nabij de zeilclub van Thorn dreef. De eigenaar was reeds van de boot gehaald. Hij had middels signalen kenbaar gemaakt dat hij in nood was en dat was bij anderen opgevallen.

De enigste opvarende is meegenomen door een ander vaartuig en in veiligheid gebracht. De brandende boot is door een brandweerboot naar de wal gesleept, waar het is afgeblust.

Niemand raakte gewond bij het incident. Door de brand is de boot onherstelbaar beschadigd geraakt. Na de bluswerkzaamheden wordt de boot afgesleept naar de zeilclub in Thorn. Daarna zal de eigenaar het incident afhandelen met de verzekeringsmaatschappij.

Als mogelijke oorzaak heeft de eigenaar van het zeiljacht aangegeven dat het vermoedelijk een technisch defect betrof. In het electronisch gedeelte was in eerste instantie rook ontstaan.