NMC Café over leven met klimaatverandering

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Het NMC Café pakt de draad weer op en houdt op zondag 18 juli van 11.00 tot 12.00 uur voor de zevende keer een informatief programma in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert. Dit keer gaat het over leven met klimaatverandering. En wat kan jezelf doen. Aansluitend aan het NMC Café wordt om 12.30 uur de klimaattuin geopend door de wethouders Martijn van den Heuvel (Weert) en Ria Stienen (Nederweert) en Ignace Schops (Regionaal Landschap Kempen en Maasland).

Vrijwilligers van het NMC zijn ruim een half jaar bezig geweest met de aanleg van de klimaattuin. In de tuin staan allerlei proefopstellingen waarmee kinderen en volwassenen zelf kunnen ervaren wat de gevolgen zijn van klimaatverandering en hoe je daarmee om kunt gaan.

Tijdens het NMC Café vinden er tafelgesprekken plaats onder leiding van presentator Frans van Tuel. Aan tafel vertellen Ad Havermans en Hans van Schendel (NMC vrijwilligers) over de klimaattuin. Ignace Schops (Regionaal Landschap Kempen en Maasland) gaat dieper in op klimaatbuffers in de natuur.

De wethouders Martijn van den Heuvel (Weert) en Ria Stienen (Nederweert) geven een toelichting op het gemeentelijk klimaatbeleid. Giel van Eck (Watermanagement) en Jeroen Zeekaf (gemeente Weert) vertellen over wat de burgers zelf kunnen doen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Het NMC Café houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Vanwege de anderhalve meter afstand is het niet mogelijk om publiek te ontvangen. Om toch zoveel mogelijk mensen te bereiken, is het programma te volgen via livestream. De livestream is openbaar en is op 18 juli vanaf 11.00 uur te zien op het youtube kanaal van het NMC Café. Daar kan het programma ook later worden teruggekeken.

Het NMC Café is een live-programma, waarbij de genodigde gasten in een café-achtige sfeer met elkaar in gesprek gaan over boeiende en actuele onderwerpen die raakvlakken hebben met duurzaamheid en natuur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie