Rotonde bij winkelcentrum Leuken officieel geopend

Donderdag werd de rotonde Ringbaan-Oost – St. Jobstraat – Maaslandlaan officieel geopend. Op 6 april j.l. ging de eerste schop in de grond en inmiddels is de rotonde in gebruik genomen. Alleen zaterdag nog gaat de rotonde om 7.00 uur (op de borden staat nog 21.00u) voor een dag dicht ten behoeve van de laatste afrondende asfaltwerkzaamheden.

Het project is geheel volgens planning verlopen. Tijdens een officieel moment met wethouder Van den Heuvel werden vandaag dankwoorden uitgesproken naar de buurtbewoners, ondernemers, ambtenaren, medewerkers van de aannemer en wijkraden. Door de goede samenwerking is de vernieuwing van de rotonde met zo min mogelijk overlast uitgevoerd.

Na de toespraken werd de rotonde officieel geopend. Dit gebeurde door symbolische het paaltje bij het fietspad aan de Thornstraat rechtop te zetten.

Belangrijke ontsluiting

De rotonde Ringbaan Oost is een belangrijke ontsluiting voor Weert. Het vormt de toegang tot de wijk Leuken en het winkelcentrum en is een belangrijke fietsroute naar school. Door de toename van het verkeer en het steeds groter wordend vrachtverkeer was de rotonde aan onderhoud toe.

De gemeente heeft het onderhoud aangegrepen om de rotonde ook te verbeteren. De nieuwe rotonde is iets groter en de fietspaden op de rotonde en de Sint Jobstraat zijn vrij komen te liggen. Hiermee is dit deel van deze belangrijke fietsroute veel veiliger voor fietsers. Ook kunnen auto’s niet meer vanaf de Maaslandlaan de Thornstraat inrijden.

Puntje op de i

Om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten moet de rotonde nog 1 dag dicht. Dat gebeurt zaterdag op zondag (van 7.00 tot 7.00 uur – dat was 21.00 tot 21.00 uur). Tijdens deze afsluiting worden de afrondende asfaltwerkzaamheden uitgevoerd. Na komend weekend is het project volledig afgerond.

Het winkelcentrum blijft bereikbaar via de doorsteek bij het Shell-tankstation of via de St. Jobstraat in de wijk Leuken.