‘Brand in kapelletje’ blijkt rook uit vlaai-oven bakhuisje

De brandweer werd maandag rond 14.15 uur gealarmeerd voor een brandgerucht aan de Maaseikerweg in Weert.

De politie die onderweg was naar een melding van een verkeersongeval op de Maaseikerweg had flinke rookontwikkeling waargenomen bij een ‘kapelletje’ op de hoek Klakstaartsteeg / Maaseikerweg. Omdat de politie met spoed door moest naar het ongeval hadden ze de brandweer ingeschakeld om een kijkje te nemen.

De brandweer kwam met een Snel Interventie Voertuig (SIV) ter plaatse om poolshoogte te nemen. Wat bleek, het was geen kapelletje maar een bakhuisje (bij de monumentale boerderij (lees bij 2013). Er was een vuurtje gestookt met het idee om een lekkere vlaai te bakken. Het betrof dus geen brand, maar een oven die even stevig had gerookt.

De vlaai zal in elk geval extra lekker smaken na het bezoekje van de brandweer.