Brand onder overkapping van woning snel onder controle

De brandweer is maandag rond 13.00 uur gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Aletta Jacobsstraat in Weert.

Door nog onbekende oorzaak was aan de zijde van de achtertuin, onder een overkapping, brand ontstaan. Een van de bewoners probeerde de brand te blussen en liep hierbij brandwonden op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De bewoonster wist zichzelf in veiligheid te brengen.

De SIV (Snel Interventie Voertuig) was als eerste ter plaatse, snel gevolgd door een tankautospuit. De brandweerlieden wisten overslag naar de naastgelegen bebouwing te voorkomen. Hiermee werd erger voorkomen en was de situatie snel onder controle. De berging / garage bleef bespaard van een vlammenzee.

Bekijk een video via: https://youtu.be/GQdCFiXnfiM