Geslaagde 39ste editie Limburg Festival

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Ondanks alle extra regeltjes en beperkt aantal bezoekers vanwege de corona wordt er teruggeblikt op een zeer geslaagde editie van het Limburg Festival.

Met zo’n 150 voorstellingen op 50 verschillende locaties verspreid door het Midden-Limburgse landschap was er een bezettingsgraad van ruim 85%. Artiesten uit binnen- en buitenland hebben bezoekers verrast met ontroerende, grappige of serieuze voorstellingen. Zowel de bezoekers als artiesten waren erg blij dat ze eindelijk weer mochten, al was het met restricties. 

Bekende producties zoals George & Eran, Karavaan, Nhung Dam, De Niemanders en DeJong&DeWitte stonden deze keer niet achter het rode fluwelen gordijn maar in de buitenlucht bij het openluchttheater in Thorn, de Leveroijse wei, in de tuin van Theaterboeket Boeket in Nederweert, op de bijzondere locatie Lichtenberg in Weert en een sprookjesachtig bos in Grathem.

Jonge theatermakers hebben bezoekers via hun voorstellingen rondgeleid in de industriële omgeving van het oude Philipsterrein bij Weerstand Roermond. In deze rauwe verweerde omgeving waar de verf van de deuren afbladert en binnen nog de geroeste archiefkasten open staan, kwamen dans, protest en poëzie samen. Een geslaagde samenwerking met VIA ZUID.

Nog meer jong talent was te zien bij Ode aan de Maas. Aan de oever van Mooder Maas verraste jonge theatermakers uit Midden-Limburg met op maat gemaakte voorstellingen ontstaan uit lokale verhalen. Tijdens de wandeling in de omgeving van Wessem en Heel konden de bezoekers genieten van de mooie natuur en cultuur.

In Roermond en Weert werd op zaterdag en zondag gedanst op straat. Tijdens de stadswandeling werd je letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht door krachtige dans en fijngevoelige choreografieën, van moderne en klassieke dans tot opzwepende en sensuele bewegingen.

En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, kon men genieten van ‘ouderwets’ straattheater tijdens de 25-jarige jubileum-editie van de theaterfietstocht Natuurlijk… Theater. Op vrijdag in de gemeentes Weert/Nederweert, zaterdag in de gemeentes Roerdalen/Wassenberg en zondag in de gemeente Leudal. Ondanks de regen en vooraf gereserveerde tijdsloten, een gezellig en geslaagd jubileum!

Deze 39ste editie werd met een KNAL afgesloten door de mannen van BOT. Volgend jaar viert het Limburg Festival haar 40-jarig bestaan! Hopelijk in het oude normaal, zonder restricties.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie