Oud-prinsen uit Nederweert hebben allemaal een eigen boom

Nederweert – Vandaag opende een delegatie van oud-prinsen van Nederweert samen met wethouder Ria Stienen van de gemeente Nederweert officieel een nieuw bomenleerpad bij de klimaatbuffer langs de Molenweg in Nederweert. Dat deden ze om 11.11 uur door samen enkele informatiebordjes te onthullen.

Het bomenleerpad is een initiatief van de Ni-j Wieërter Aod Prinse Partij, de Stichting Groen Weert en de gemeente Nederweert. De Ni-j Wieërter Aod Prinse Partij adopteert de nieuwe én bestaande bomen bij de klimaatbuffer aan de Molenweg.

In totaal gaat het om 45 exemplaren. Stichting Groen Weert zorgde voor bordjes met informatie over de bomen. Op de bordjes staat ook welke oud-prins de boom geadopteerd heeft. Daarnaast zijn de bordjes voorzien van een QR-code.

“Alle prinsen vanaf 1975 zijn benaderd en vrijwel allemaal waren ze meteen enthousiast. Ook de nabestaanden van oud-prinsen die ons reeds zijn ontvallen, doen mee”, aldus oud-prins Rolf Verheijen. “Een aantal nabestaanden vindt het een eer om zo hun overledene te herdenken.”

Bekijk een video via: https://youtu.be/Z7N07izJ4I4