Wonen Limburg vraagt huurders om tegels te wippen

Wonen Limburg vraagt aan haar huurders om tegels ’te wippen’. Met deze actie wil de woningcorporatie zorgen voor meer biodiversiteit in de wijken.

De oproep is voornamelijk gericht aan huurders die veel tegels in hun tuin hebben. Hen wordt gevraagd om de tegels eruit te halen en er bloemen of planten terug in te stoppen. “Goed voor het milieu. En ook de bijen (en andere beestjes) worden er blij van. Je hoeft heus niet alle stenen weg te halen. Alle kleine beetjes helpen”, aldus Wonen Limburg.

Cadeaubon te winnen

Onder de mooiste inzendingen verloot Wonen Limburg vijf cadeaubonnen van € 50 van een tuincentrum. Zo kunnen de huurders nog meer mooie spullen kopen voor hun tuin. Alleen huurders van Wonen Limburg maken kans op die prijs. Meer informatie over de actievoorwaarden kun je vinden via de website van Wonen Limburg.

Waarom zou je tegels wippen? 

Het weerbeeld verandert in Nederland en regelmatig hebben we te maken met pieken of extremen, waaronder ook hittegolven en hevige regenbuien. Dit zorgt ervoor dat we ook vaker te maken krijgen met wateroverlast of ‘hittestress’. En dat komt onder meer door al die stenen in de tuinen, buurten en wijken. Stenen laten geen water door als het regent. En verkoelen niet op een hete dag. Als je de tegels vervangt voor planten en bloemen, dan zorg je er ook meteen voor dat er meer beestjes in jouw tuin komen. En die beestjes zijn enorm belangrijk.

NK Tegelwippen 2021 

Je kan ook meedoen met het NK Tegelwippen. Dit is nog tot en met 30 september. Iedereen kan hieraan deelnemen, of je huurt bij Wonen Limburg of niet. Kijk voor meer informatie en leuke tips op www.nk-tegelwippen.nl.