Bestelbus vat vlam na botsing tegen tractor in Nederweert

Nederweert – De hulpdiensten zijn woensdag rond 14.40 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Hoofstraat in Nedeweert.

Op de kruising met de Schansstraat was een bestelbus tegen een tractor gebotst en vervolgens in brand gevlogen. De bestelbus wilde samen met een andere auto de tractor inhalen op de Hoofstraat. De auto wist de tractor nog te passeren, maar de bestelbus niet meer. De tractor wilde namelijk links afslaan naar de Schansstraat waarna een botsing ontstond. De bestelbus botste tegen de afslaande tractor.

De bestuurders wisten zelf hun voertuig te verlaten. De bestuurder van de bestelbus wist nog wat goederen uit de bestelbus te redden. Uit voorzorg kwam een ambulance ter plaatse, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De brandweer kwam met een Snel Interventie Voertuig (SIV) en tankautospuit ter plaatse om de brand te doven. Met de SIV werden de vlammen geblust. De brandweerlieden van de tankautospuit hebben het voertuig definitief gedoofd.

De bestelbus was zwaar beschadigd geraakt en moest worden afgesleept door een berger. De tractor had lichte schade opgelopen.

Bekijk een video: https://youtu.be/ddQQHgJLpls