Grote verzameling vliegtuigresten uit de Tweede Wereldoorlog

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Nederweert – Gisteren was het de ‘Dag van de Vrede’ en vandaag wordt stilgestaan bij de bevrijding van Weert. Een mooi moment om stil te staan dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

In het verleden is er hard gevochten voor onze vrijheid, zo ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat gebeurde ook vanuit de lucht en daarbij zijn in onze regio de nodige vliegtuigen en bemanningsleden gesneuveld. Bij Huyskamer Daatjeshoeve in Nederweert kun je een klein museum vinden waar je terug gaat in het verleden van de ‘luchtoorlog’.

Het kleine museum wordt gerund door Niek Hendrix en Johan Bloemers van Stichting Luchtoorlog 1939-1945. Huyskamer Daatjeshoeve heeft aan hen sinds 11 september 2010 de ruimte beschikbaar gesteld waar bezoekers tijdens openingstijden van harte welkom zijn. Het is gratis te bezoeken op woensdag t/m zondag van 10.00 – 21.00 uur.

In de speciaal ingerichte ruimte kun je een verzameling van vliegtuigresten, motoren, foto’s en allerlei andere informatie vinden die betrekking hebben op de luchtoorlog. Er zijn spullen in bruikleen beschikbaar gesteld door o.a. de Luchtmacht, maar veel spullen zijn ook zelf opgespoord en opgegraven.

Johan Bloemers werd enthousiast nadat hij in Nederweert-Eind onderdelen vond van een Whitley bommenwerper. Recent vond hij nog een Duitse “track” bij Brug 15. In de onderstaande video vertelt Johan meer over zijn unieke hobby.

Meer informatie: https://luchtoorlog-1939-1945.nl/

Bekijk een video via: https://youtu.be/JZRmJ-c39bc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie