Handhavers houden groep losgebroken schapen in het gareel

112 Algemeen Opmerkelijk Weert Reageer 2 min. leestijd

Een groepje schapen dacht donderdag even op stap te kunnen gaan in Weert-Zuid. Echter zorgden ze voor een gevaarlijke situatie naast de Ringbaan-Zuid, nabij de Haan-tankstations.

Het gras is groener bij de buren, dachten de schapen wellicht. Ze hadden (weer) een gat in het hekwerk gevonden waar ze doorheen konden kruipen. En als er ‘een schaap over de dam is…”. Juist, dan volgen er meer.

Op ten duur stonden er 10 schapen gezellig te grazen naast de drukke Ringbaan-Zuid. De groenstrook bij de overburen aan de Laurenburg lonkte ook naar de schapen. Medewerkers van het naastgelegen tankstation zagen de bui al hangen. Als de schapen zouden oversteken dan had dat hele vervelende gevolgen kunnen hebben voor zowel mens als dier. Zover kwam het niet.

De medewerkers van het bemande tankstation hielden de schapen tegen en belden de politie. Medewerkers van handhaving van de gemeente Weert kwamen uiteindelijk ter plaatse om de schapen in het gareel te houden. In de tussentijd was er bij de buurtbewoners navraag gedaan wie de eigenaar was.

De eigenaar werd uiteindelijk achterhaald en gebeld. Totdat de eigenaar er was moesten de handhavers een oogje in het zeil houden en de schapen tegenhouden. De schapen zijn uiteindelijk terug in hun weide gezet en met de eigenaar is een gesprekje gevoerd.

De dieren waren al eerder een keer uitgebroken op dezelfde locatie. Bij het opnieuw geopende gat in het hekwerk hing nog oud afzetlint van de politie.

Bekijk een video via: https://youtu.be/3uUUmY3wm_A

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie