Keent komt in beweging en geniet van smakelijke wandeling

Er stond een heerlijk zonnetje en strak blauwe lucht boven Keent, waar de wijkwandeling op woensdag 22 september van 17.00 tot 19.00 uur werd gehouden.

De hele week zijn de kinderen van basisschool Markeent, inwoners van Zuyderborgh en vrijwilligers van Keent bezig om alle hapjes voor te bereiden. Alle ingrediënten komen uit de buurtmoestuin van Keent, waar kinderen en vrijwilligers al vier jaar samen groenten en fruit zaaien en oogsten.

Al voor 17.00 uur stonden er vele kinderen en ouders klaar om hun stempelkaart, knikkerzak en bidon op te halen bij Markeent. Vandaar uit konden de bewoners naar vijf verschillende locaties in de wijk waar iedereen kon genieten van het eten zoals pizza’s, scones, jam, soep en salades uit de buurtmoestuin.  

Ook konden de bewoners van Keent meedenken en vragen stellen over verschillende projecten in de wijk. Er werd meegedacht over een Tiny Forest, bankjes in de wijk, gebiedsvisie Keent- Moesel, mobiele ontmoetingsplek van de St. Jozeflaan en het vergroenen en gezelliger maken van vier pleintjes in Keent. Alle opmerkingen van de bewoners worden meegenomen in het maken van de plannen en worden op een later tijdstip weer gecommuniceerd met de bewoners van Keent via de wijkkrant, ouderportaal of Hoplr.

Kortom het was een zeer geslaagde dag voor jong en oud. Deze activiteit werd georganiseerd door de leden van het Groot Keent Overleg, een netwerkoverleg waarbij 12 verschillende organisaties in de wijk werken en gezamenlijk activiteiten organiseren om de leefbaarheid te bevorderen. Maar deze dag was niet gelukt zonder alle vrijwilligers, jong en oud, van de wijk Keent.