Ook kermis bij de Weerter horeca

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd
Muziek tijdens kermis

Bij kermisvieren hoort natuurlijk ook een gezellig samenzijn in de kroeg. Er zijn bij de gemeente Weert drie vergunning verleend voor kermis-evenementen, namelijk voor festiviteiten op het Bassin, Meikoel en de Nieuwe Markt.

Evenementen

  • Bassin: Op het Bassin mag de Wertha Brewpub een buitenpodium plaatsen. Daar kun je komend weekend genieten van muziek die door o.a. DJ Yuppe Fish, pop-band Guarantee  en  70’s/80’s band Millroad ten gehore wordt gebracht. Info via: https://www.facebook.com/werthabrewpub
  • Meikoel: Tussen het museum en De SooS wordt tijdens de kermis een extra feesttent geplaatst. Bij de SooS zullen o.a. the deejays er een mooi feestje van gaan maken. Info via: https://www.facebook.com/desoosweert
  • Nieuwe Markt: Op de Nieuwe Markt pakken een aantal horeca-ondernemers van de Oelemarkt (Brouwer en Cardinaal) groot uit. Daar vindt het Kermis Festival Weert plaats met o.a. Frequencerz, Outsiders, Tony Jr, (Formule 1 DJ) Admin, Feestband Proost, DJ Joep Roelofsen, DJ Phil Aspers en Gekkenhuys. Info via: https://www.facebook.com/kfweert/

In de kroeg

Naast de evenementen kun je ook in de kroeg een feestje bouwen. Hier een overzicht van de kroegen die een speciaal kermisprogramma hebben aangekondigd. Er zijn daarnaast natuurlijk nog tal van andere horeca-zaken open waar je gezellig een drankje kan drinken of wat lekkers kan eten (op het terras zonder coronapas).

Tot hoe laat?

De gemeente Weert heeft gekozen voor een eenduidige sluitingstijd van kermis, horeca en evenementen. Dat houdt in: om 00.00 uur ‘muziek uit, tap dicht, licht aan’. Attracties mogen nog tot 00.30 uur draaien voor de mensen die in de wachtrij staan; en ook voor horeca en evenementen is er leegloop tot 00.30 uur.

Coronacheck?

Wil je ergens naar binnen of een evenement bezoeken? Dan zal er gevraagd worden naar een coronatoegangsbewijs (QR-code). Ga je buiten op een terras zitten bij een café of restaurant? Dan is er geen coronacheck nodig. Zie ook de website van de Rijksoverheid.

Mis je een cafe in het overzicht? Drop hem via contact op de gratis app van WdG.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie