Puinhoop op A2 door twee ongevallen nabij ’t Haasje in Maarheeze

Maarheeze – Op de snelweg A2 hebben afgelopen nacht in korte tijd twee ongevallen plaatsgevonden waarbij in totaal acht personen bij betrokken waren geraakt. De snelweg van Eindhoven richting Weert moest enige tijd worden afgesloten voor het verkeer.

Eerste ongeval

Iets na middernacht kwam de eerste melding binnen. Ter hoogte van de toerit vanaf verzorgingsplaats ’t Haasje in Maarheeze waren twee personenauto’s tegen elkaar gebotst. Een auto belandde tegen de middengeleider. De andere auto raakte van de weg en reed door een hekwerk. Deze auto kwam op de naastgelegen ventweg Ulkedonken tot stilstand.

Tweede ongeval

Een zes minuten later kwam de melding van het tweede ongeval binnen. Bij het eerste ongeval was een auto tegen de middengeleider tot stilstand gekomen. Een naderende auto wilde deze ontwijken en kwam volgens getuigen in een slip terecht. Hierdoor kwam deze auto weer met een andere auto in botsing.

Vier auto’s

In totaal raakten dus vier auto’s betrokken bij de twee ongevallen. Een vrouw die betrokken was geraakt bij het eerste ongeval werd door de politie meegenomen. Na een blaastest bleek dat ze met teveel alcohol op achter het stuur was gekropen. Een andere man raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zes andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Via de berm de snelweg op

Drie van de betrokken auto’s stonden stil op de snelweg A2. De snelweg werd daarom afgesloten voor het verkeer. Veel weggebruikers probeerden de afsluiting te omzeilen. Ze reden over de parkeerplaats van verzorgingsplaats ’t Haasje om vervolgens terug de snelweg op te rijden. Echter was de toerit vanaf de parkeerplaats versperd. De weggebruikers haalden gevaarlijke capriolen uit en reden door de berm om vervolgens terug de snelweg op te rijden.

Toen de hulpdiensten arriveerden werd de toerit vanaf de parkeerplaats helemaal afgesloten. Het gevolg was een file op de parkeerplaats en op de snelweg.

Opruimen

De opruimwerkzaamheden hebben vervolgens enige tijd in beslag genomen. Eerst werd ervoor gezorgd dat de snelweg zo snel mogelijk kon worden vrijgegeven. De brandweer assisteerde de bergers bij het weghalen van de auto’s. Rond 1.00 uur kon de snelweg weer worden vrijgegeven voor het verkeer. Daarna werd de auto die in het hekwerk was beland geborgen.

Bekijk een video: https://youtu.be/cDZAGRzN704