250 leerlingen beleven het echte werk tijdens Gilde X-perience in Weert

Algemeen Informatie Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Welk beroep ga ik kiezen? Waar ben ik goed in? Wat vind ik leuk? En welke opleiding hoort daarbij? Een studiekeuze maak je niet voor even, maar voor de rest van je leven. Dat is soms enorm lastig. Maar wat als je vooraf al kan proeven van allerlei verschillende opleidingen?

Maar liefst 250 leerlingen van het Kwadrant Weert, BRAVO! College Cranendonck en Scholengemeenschap Sint Ursula Horn maakten woensdag kennis met de diversiteit van het beroepsonderwijs bij Gilde Opleidingen locatie Drakesteyn én Gilde Leerlab bij Theater de Huiskamer in Weert.

De hele middag stond in het teken van het echte werk. Vooraf kon elke leerling twee workshops kiezen uit de 14 verschillende workshops die op de locaties te doen zijn. Geen saaie informatieve presentaties dus, maar écht zelf aan de slag om zo het echte werk te beleven. Van haarstylist tot metselaar en van militair tot onderwijsassistent. Maar liefst 14 verschillende beroepen of themagebieden komen aan bod!

Tussen de workshops door was het tijd voor iets lekkers te eten, verzorgd door studenten van Gilde Food & Hospitality College. Zo gingen de leerlingen aan het einde van de dag met een gevulde buik én een heleboel nieuwe informatie naar huis.

Volgende week, op 20 oktober, staat er nog een X-perience op het programma in Weert met leerlingen van o.a. Yuverta college Nederweert en Scholengemeenschap Sint Ursula Heythuysen. Wil jij ook graag een opleiding écht ervaren? Of wil je gewoon wat meer informatie? Dat kan! Kijk op www.gildeopleidingen.nl/events voor alle X-periences, infoavonden en de open dag

Bekijk een video via: https://youtu.be/_SnCgc_ad8M

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie