Bestuurder vertrekt na botsing tegen boom en lantaarnpaal in Budel-Schoot

Budel-Schoot – Maandagavond rond 23.30 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een eenzijdig verkeersongeval op de Grootschoterweg in Budel-Schoot.

Een auto was, ter hoogte van Café De Sport, van de weg geraakt en vervolgens tegen een lantaarnpaal en boom gebotst. De klap was zo hevig dat de klinkers uit de grond werden geduwd. Samen met een koplamp lagen ze enkele tientallen meters verderop, op het trottoir.

Toen de politie arriveerde werd de bestuurder niet meer bij het voertuig aangetroffen. Hij had het voertuig verlaten en was nergens meer te bekennen, aldus een woordvoerder van de politie dinsdagochtend.

De brandweer kwam ter plaatse om de omgeving veilig te stellen. Omdat de auto de lantaarnpaal deels uit de grond had geduwd, bestond de mogelijkheid dat er onderdelen onder stroom stonden. Tevens was er sprake van lichte rookontwikkeling.

De tankautospuit heeft de auto naar achteren getrokken waarna het voertuig geborgen kon worden. Een medewerker van de Gemeente Cranendonck heeft een afzetting geplaatst.

Contact met de tenaamgestelde van de auto bracht de politie geen uitsluitsel over wie het voertuig heeft bestuurd. De politie heeft geen getuigen kunnen treffen die het voertuig hebben zien rijden of de crash hebben gezien.

Bekijk een video via: https://youtu.be/OFwP-DM_nAY