Brand in vrachtwagen met schroot op A2 bij Maarheeze

Maarheeze – De brandweer en politie zijn woensdag rond 10.05 uur gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de snelweg A2 bij Maarheeze.

De oplegger van de vrachtwagen was gevuld met schroot. Door onbekende oorzaak was er brand ontstaan. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling. De chauffeur wist zijn vrachtwagen op de parkeerplaats bij tankstation De Groote Bleek te parkeren, zijn trekker te ontkoppelen en de hulpdiensten te waarschuwen.

Waterkanon

De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse. Er kwam ook een schuimblusvoertuig van de brandweer Eindhoven ter plaatse. Met het waterkanon kon dit voertuig snel veel water in de laadbak spuiten.

Assistentie

Er moest heel wat water in de laadbak worden gespoten om de brand te kunnen doven. Ook een waterwagen van de brandweer Nederweert werd ingezet om een watervoorraad aan te leveren.

Parkeerplaats dicht

De parkeerplaats van de verzorgingsplaats Groote Bleek is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer. Het verkeer kon via het tankstation de incidentlocatie passeren.

Schroot voor de export

De vrachtwagen was geladen met schroot en onderweg naar Rotterdam. Vanuit daar wordt het geëxporteerd naar bijvoorbeeld Turkije. Daar maken ze er vervolgens weer betonijzer van.

Bekijk een video via: https://youtu.be/Y0VDkKOw1E8