Doorkomst Roparun in Weert

Ingestuurde foto

Op 2 en 3 oktober zullen de teams van de Roparun door Weert komen. De Roparun is een estafetteloop waarmee geld ingezameld wordt voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het motto van de Stichting Roparun is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Om de teams die zich inzetten voor dit goede doel een hart onder de riem te steken wanneer zij in het donker voorbij komen zou het toch mooi zijn als zij aangemoedigd worden door enthousiaste supporters.

Op zaterdagavond tussen 18.30 en 23.15 uur kan dat onder het genot van een drankje en gezelligheid bij Café ’t Swaentje. Hier delen ze ook flesjes water en vers fruit uit aan de deelnemers.  Om 21.00 uur verwacht team 142 met ook Weerter deelnemers in Weert aan te komen en hier ook een teamwissel te doen. Een extra bijzonder moment natuurlijk.

Zondagochtend tussen 3.30 en 7.45 uur komen er weer teams door Weert. Vroege vogels kunnen dan natuurlijk ook aanmoedigen langs de route. Deze loopt van de Roermondseweg, via de Onzelievevrouwestraat, Sint Maartenslaan, Langpoort, Stationsstraat, Louis Regoutstraat, Kazernelaan richting Trancheeweg en Geuzendijk.

Op verschillende plaatsen in Weert tref je dit weekend spandoeken aan om de lopers aan te moedigen. De mensen die langs de route wonen wordt gevraagd een lichtje aan te laten voor de deelnemers. De aanblik van die lichtjes in het donker geeft de lopers kracht om door te gaan voor het goede doel.

Wil je meer weten over de Roparun? Kijk dan op www.roparun.nl.