Flinke schade bij kettingbotsing op A2 bij Weert

Op de snelweg A2 van Kelpen-Oler naar Nederweert / Weert heeft maandag rond 16.30 uur een verkeersongeval plaatsgevonden. 

Ter plaatse waren vier auto’s tegen elkaar gebotst. In totaal waren er 10 personen en een hond betrokken bij het ongeval. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

De brandweer kwam ter plaatse en stelde de situatie veilig. Het ambulancepersoneel heeft de betrokkenen medisch onderzocht, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De ambulancemedewerkers assisteerden bij het vervoer van de bagage die de slachtoffers uit de auto’s hadden gehaald.

Medewerkers van Rijkswaterstaat begeleidde het verkeer. De snelweg A2 werd voor een kort moment afgesloten zodat de 10 betrokkenen veilig konden oversteken naar verzorgingsplaats Meiberg dat schuin tegenover de locatie van het ongeval lag.

Er moesten twee rijstroken worden afgesloten voor het verkeer. Er ontstond in beide rijrichtingen van de A2 een file. De file vanuit het zuiden begon al bij Grathem en de kijkersfile bij Weert-Noord. De vier beschadigde auto’s zijn afgesleept door een berger.

Bekijk een video via: https://youtu.be/YnElIjj6uFw