Gratis rijst en kip voor mensen met een kleine beurs

Weerter minima konden vandaag een gratis maaltijd ophalen bij buurthuis Fatima. De Weerter Minima Groep hield daar, in het kader van ‘De week van de armoede’, een afhaal-drive.

Op het menu stond gele rijst met kip en groenten. Dit was klaargemaakt door Nancy en Mina, twee vrijwilligers van de Weerter Minima Groep. Slagerij La Différence was de sponsor van het kippenvlees. In totaal werden er zo’n 100 maaltijden uitgereikt.

Dat acties zoals deze nodig zijn blijkt volgens Judy Tangande van de Weerter Minima Groep uit het aantal mensen dat in Weert onder de armoedegrens leeft; “Dat zijn 900 tot 1200 kinderen die geregistreerd staan bij de gemeente. Dat zijn 500 á 600 gezinnen”. Als het gaat over de reactie van de afhalers voegt Judy eraan toe: “Ze zijn er heel blij mee, dat er aan hun gedacht wordt”.

De Weerter Minima Groep organiseert ook elke week een aanschuiftafel. Daar kunnen mensen een kopje koffie komen drinken en hun verhaal kwijt. Tevens organiseren ze thema-bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/weerterminimagroep/.

Bekijk een video: https://youtu.be/9B7JZFFGxno