Junior Molenaar: Maak kennis met de windmolen

Vind jij, of jouw jouw zoon of dochter techniek spannend? Interesse in weer en wind? Of misschien heb je wel heel erg veel belangstelling voor gezonde voeding en hoe ons brood gemaakt wordt? Dan heb je mogelijk ook belangstelling voor oude windmolens? Is dat het geval dan moet je komende woensdagmiddag of zaterdag beslist eens op de Annamolen aan de Keenterstraat komen kijken.

Junior molenaars

De vrijwilligers van de Annamolen van Keent starten volgend voorjaar weer een nieuwe serie van Junior molenaars. Tijdens een aantal woensdagmiddagen en zaterdagen leren de deelnemers heel veel over de oude windmolens. Over de techniek, weer en wind, het draaien en malen met de molen. Over granen en meel, over gezonde voeding, duurzaamheid, windenergie. Maar ook zaken als veiligheid in een molen of onderhoud aan een molen spelen een belangrijke rol.

De Junior Molenaars in spé worden tijdens de bijeenkomsten begeleid door de vrijwillige molenaars en door andere molenvrijwilligers van de Annamolen. Ze komen daarbij, altijd onder begeleiding, ook op plekken waar bezoekers normaal in een molen nooit mogen komen. En ze mogen, onder begeleiding van de molenaars, ook actief de molenaar meehelpen bij allerhande molenklussen. Om zo ook de eerste stapjes te zetten op de weg van het, misschien in de toekomst, wel kunnen worden van vrijwillig molenaar.  Tijdens de middagen worden ook andere molens in de regio bezocht.

Informatiemiddag

Woensdagmiddag 13 oktober om 13.30 uur is er op de Annamolen een informatiemiddag voor alle schoolkinderen, jongens én meisjes, vanaf groep 6 van de basisscholen. Zaterdag 16 oktober vanaf 13.30 uur voor scholieren vanaf de brugklas en het voortgezet of vervolg onderwijs. 

Je kan beide dagen zo binnen komen wandelen maar het makkelijkst is als je je even aanmeldt bij: [email protected]  of bel 06- 16 82 03 43.